…..avagy mindenki nagy és szép, de azért…… kiket is követnek gyermekeink?

Cikksorozatunkat a pesti éjszakáról folytatjuk, csak most nem a taxisok mesélnek, hanem megnézzük, amikor a Tik-Tok sztárok adnak tanácsokat gyerekeinknek. Megvizsgáljuk, hova süllyedt egykor szép fővárosunk.

Nagy divat  Tik-Tok „sztárnak” lenni. Már írtunk cikket a pesti taxizásról itt, itt és itt, annak a város éjszakai életével összefüggő részeiről, legújabb cikkünkben pedig pár fénykép után kezdjük boncolgatni az összefüggéseket, lehetséges rendőrségi és politikai kapcsolatokat.

Legelőször is nézzünk meg pár fényképet.

A képen balról jobbra az első helyen Sándor László, az RTL Cápák közt című műsorából ismert vállalkozó, aki tiniket kísér és óv a szórakozóhelyeken, negyedikként pedig Rugós Beke, aki a Kozma utcai börtönnél a gyilkosok mellett érvelt, megzavarva egy ott hivatalos bejelentéssel és engedéllyel rendelkező tüntetést.

A kép jobb oldalán a sokak által ismert Tasnádi Péter áll. Róla a wikipedia azt írja: „Tasnádi Péter a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt. A Magyar Ökölvívó Szövetség korábbi elnökségi tagja.”

Ezen a fényképen jól látható első delikvensünk, Kóté Ernő, amint éppen vidáman mutatja a BRFK felderítési osztálya székhelyének sarkán levő utcatáblát.

Kóté egy gyilkossági ügyben érintett  Makai klán néven elhíresült banda prominens tagja. A klán viselt dolgairól nem csak a taxis cikkben, de itt is írtunk. Minden, a milliárdos vállalkozó meggyilkolásával kapcsolatos ügy tárgyalásán Kóté is részt vesz, sőt, amíg a Makai klán tagjai börtönben vannak/voltak, addig első számú megbízottként intézi/intézte a klán és a tagok ügyes-bajos dolgait. Az említett gyilkossági ügyben ő tevőlegesen nem vett részt, legalábbis az eddigi ismert adatok alapján, de az áldozat színesfém telepének kipakolásában részt vett. Olyannyira részt vett, hogy ő intézte az eltulajdonított színesfém értékesítését, az eladásból 60 millió forint jutalékot szedett, ám érdekes módon nem lett gyanúsított.

Az áldozat lánya többször jelentette a BRFK felderítési osztályán, hogy édesapja telephelyét teljes mértékben kifosztják, és onnan az árut folyamatosan értékesítik, visznek mindent, ami mozdítható. Ennek ellenére nem történt, és nem történik semmi. Ez a „tehetetlenség” talán betudható annak, hogy  a felderítés irodájánál viccesen fotózkodó Kóté a telephely kifosztásának idejében éppen a rendőrség épületében vett részt kellemes hangulatú beszélgetésen? A kérdés, hogy mitől ilyen vidám, netán egy jól sikerült besúgásról távozik ilyen felszabadultan?

Ha mindez nem lenne elég, itt van még egy szép fénykép, mégpedig a politikai babérokra törő, pártot és jogvédő szervezetet pátyolgató, antifákkal bandázó Száva Vince és Kóté kapcsolatáról. Nem kizárt, hogy a kép egy Hit Gyülekezete rendezvényen készült, már csak azért is, mert számos kérdést vet fel az a videó, amit Száva László, a Hit Gyülekezetében megtért, de az alvilágban hírhedt Száva-család tagja osztott meg kb 2 éve saját Facebook oldalán. Ebben a videóban arról számolt be, hogy életveszélyesen megfenyegették őt és a családját alvilági személyek, akik Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze ellen szervezkednek. Arra akarták rávenni őt, hogy forduljon ő is Németh Sándor ellen. Száva László hihetetlen és meglepő dolgokat mond el a videóban, miszerint őt már 15 évvel ezelőtt is megkeresték alvilági csoportok, hogy forduljon Németh Sándor vezető lelkész ellen. Ebben csak az nem világos, hogy mi köze lehet Németh Sándornak az alvilághoz és alvilági csoportokhoz, mert az alvilág olyan személyeket támad, akinek piszkos üzletei vannak velük.

Azt csak mellékesen említjük meg, hogy a kisebb-nagyobb összegekért szolgáltatásra hajlandó „hölgyek” kapcsán a Makai klán féle gyilkossági ügy körülményei között is felbukkant a Száva név. Meglepő lenne?

Nem, legalábbis szerintünk már csak azért sem, mert nincs itt alvilág és maffia-háború. Fácánok vannak, és ezekre lehet vadászni, ezeket lehet lehúzni, ehhez pedig a bűnözői körök kitalálják saját magukat és kreálnak egy legendát. Ehhez pedig kiváló lehetőséget biztosít napjaink menő közösségi médiája, a TikTok.

Egy pillanatra váltsunk egy most porondon lévő témára. Ahogy már írtuk az elhíresült antifa cikkünkben, nemzetközi botránnyá kezd dagadni Ilaria Salis bírósági eljárása és fogvatartásának állítólagos körülményei, melyekből előre borítékolhatóan a szintén a baloldalhoz köthető Magyar György ügyvéd ismételten szép pénzösszegekkel fogja megkárosítani a magyar államot.  És akkor újabb fotók a tavalyi antifa felvonulásról. Igen, arról az eseményről, amelyen maga Ilaria Salis is részt vett.

A fényképen együtt látható Száva Vince Noé Krisztinával és Vajnai Attilával, az európai baloldal bevallottan hithű kommunista képviselőivel, elkötelezett hazai antifákkal, akik rendre tiltott önkényuralmi jelképekkel provokálnak. Az egyik képen megjelenik Hazafi Atilla, baloldali aktivista, akiről egyes híradások azt írták, saját párttársaitól lopott, valamint akit már többször ítélték el politikai befolyással való üzérkedés miatt. Hazafi Vajnaiékkal egy soproni antifa tüntetésen is megjelent.

Ha mindez nem lenne elég, hogy teljes legyen a kép, emlékezzünk vissza egy igen régi ügyre. A rablógyilkosság Nagykátán történt, ekkor a Makai klán tagja, Makai Zsoltot még alig 17 éves volt, társa, Kóté László, a fenti képen látható Kóté Ernő testvére  pedig csak 16. Egyedül harmadik társuk, Fehér Attila volt nagykorú a maga 19 évével.  A rablógyilkosságban a gyanúsítottakat eljárás alá vonó Dr. Láposi Lőrinc rendőr alezredes Tasnádi Péter sógora volt.

Láposi Lőrincet, aki 2000-ben hunyt el, az emberek elsősorban a Kék fény című televíziós bűnügyi magazinból ismerhették. A műsorban szakértőként tűnt fel, úgy tartották, hogy ő az ország egyik legtapasztaltabb és legképzettebb gyilkossági nyomozója. A nyugalmazott rendőrtábornokként 65 esztendősen elhunyt legendás detektívnek, a „csöndes szavú jogásznak”, a „gyilkosok ellenfelének” a második világháború utáni évtizedekben elkövetett valamennyi hazai darabolásos emberöléshez volt köze ilyen-olyan formában. Láposi 1958-tól életvédelmi vonalon dolgozott, 1963-tól pedig már vezető beosztásban, és nyugdíjazása előtt egy évvel, 1990-ben nevezték ki rendőr vezérőrnagynak.

Külön érdekesség, hogy ő volt a „magyar keresztapaként” hírhedtté vált, zűrös életpályájú vállalkozó, Tasnádi Péter sógora is. Gyakran jártak össze, családtagként tekintettek egymásra.

Visszatérve az 1987-es gyilkossághoz, gyanítható, hogy a fiatal korban elkövetett kiemelten súlyos bűncselekmény, a koruk miatt kapott kivételesen enyhe büntetés (1990-ben megszűnt a halálbüntetés) előrevetítette azt, hogy az érintettek idősebb korukban is a bűnözés útján járjanak.

És hogy mindebből mi a konklúzió?

Cikksorozatunkban próbáljuk feltárni az éjszaka és alvilág szereplőinek munkásságát, bizonyos ügyekben összefonódásukat. Fényt deríteni arra, hogyan dolgoznak együtt, hogyan használják a politikát és a politikai élet egyes szereplőit tevékenységük leplezésére, hogyan szerzik be politikai kapcsolataikat, és bizonyos bűnözői körök milyen politikai kapcsolatokat, milyen vállalkozói kört szippantanak be, és milyen módszerekkel érik el céljukat. Hol humoros, ahogyan egymást is becsapják, esetenként feldobják, ezért cserébe pedig a rendőrség szemet huny. Az ilyen becsukott szemek azonban akár oda is vezethetnek, ahová vezettek 2020-ban, amikor hónapokon át fosztogatták a milliárdos vállalkozót, míg végül eltették láb alól.

A képeken látható, hogy komoly összefonódás van bizonyos bűnözői körök és a baloldal szélső ágához tartozó kvázi politikai szereplők között. Mindez persze a jéghegy csúcsának csak egy kicsinyke szeglete, az alapok ennél sokkal kényesebbek.

Nem szabad elfelejteni azt a kérdést sem, hogy az első képen szereplő vállalkozó, Sándor László, aki boldogan pózol hazánk neves bűnözőivel és a gengszter rapperrel, ezzel párhuzamosan tisztes családok kamasz gyermekeit kísérgeti buliba, koncertre, „felvigyázás” címszó alatt, ráadásul a Cápák által anyagilag is támogatottan. Lakatos István, a Bravogroup Holding vezérigazgatója és többségi tulajdonosa, valamint Balogh Levente, az „Ásványvízkirály” a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. üdítőipari társaság tulajdonosa és elnöke is egy-egy millió forintot adott a bűnözői körökben érintett barátokkal pózoló tini-sitternek.

Azt hiszem, levonható a következtetés: a pénz nem minden. Jó lenne, ha ezt már végre pár, a bűnözői körökben érintett politikus és magát tényezőnek gondoló, a politika felé kacsingató bűnelkövető is megértené.

Tartunk tőle, hogy ez a vitaindító és tabukat döntögető kis összeállítás még kevés lesz, ezért…

….folytatjuk.