Élet-halál között van az az idős asszony, akit baltával vert meg egy férfi Encsencsen. Kati nénit feltehetően ugyanaz a rabló bántotta, aki néhány napja 55 késszúrással megölt egy másik nőt a faluban, majd a holttestet felgyújtotta, hogy a tűzzel álcázza a gyilkosságot. A férfi azért fosztogatott a környéken, hogy legyen pénze drogra, egy televízióért verte félholtra a nyugdíjast.

Mint ismert, lakástűzről érkezett bejelentés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságra december 29-én. A bejelentő elmondta, hogy az encsencsi házban egy nő van bent, ezért a megadott helyszínre haladéktalanul rendőrök, tűzoltók és mentők vonultak. A katasztrófavédelem munkatársai eloltották a tüzet a lakóházban, amelyben

holtan találtak rá az ott élő 69 éves nőre, aki az adatok alapján bűncselekmény áldozata lett.

A Szabolcsi nyomozók a bejelentést követően nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást az elkövető mielőbbi azonosítása és elfogása érdekében. A Szabolcsi nyomozók néhány óra alatt azonosították és elfogták az encsencsi gyilkosság feltételezett elkövetőjét, aki egy 25 éves encsencsi lakos. A rendőrök a férfit előállították a vármegyei rendőr-főkapitányságra, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását – közölték.

A nő életét különös kegyetlenséggel oltották ki, de a 25 éves szintén encsencsi férfiről már az elfogását követően kiderültek fontos dolgok: például az, hogy hetekkel azelőtt kis híján agyonverte szomszédasszonyát, aki azóta is az életéért küzd, illetve egy korábbi betörés alkalmával baltával fenyegetőzve támadta rá a ház tulajdonosára.

Továbbá az is kiderült, hogy nem kevesebb mint 55 alkalommal szúrta meg az idős encsencsi asszonyt, majd ezt követően elvágta annak torkát, „fültől-fülig”. Aztán – a nyomok eltüntetésének reményében – rá is gyújtotta a brutálisan meggyilkolt nőre a házat. Mindössze azzal nem számolt, hogy az utcában térfigyelő kamerák vannak elhelyezve, azok pedig rögzítették a gyanúsított férfit.

Akár életfogytiglani börtönt is kaphat.